TachoDownloader - update wegens vernieuwing van beveiligingscertificaat (25.03.2021)

Met de TachoDownloader kunnen bestuurders- en voertuigbestanden automatisch worden gedownload en opgeslagen in een door de gebruiker te definiëren directory. Meer informatie vindt u onder de volgende link
(
TachoDownloader).
Aangezien het beveiligingscertificaat voor de TachoDownloader op 29.03.2021 vervalt, is een update nodig. Voer de installatie uit door op de volgende link te klikken (
Update TachoDownloader).

Nieuwe versie – Dashboard Gap Report en Upload History (18.02.2021)

Met deze release zijn er de volgende nieuwe of verbeterde functies:
• Dashboard "Data Gaps" en Evaluaties.
• Upload historie voertuig- en chauffeursbestanden - extended
• In behandeling nemen van de veerboot/trein tijden in de werktijd evaluaties
• Live map weergave - verbeteringen
• Link naar de installatie van de TachoDownloader
Hier zijn de details

Nieuwe versie – Relaunch LIVE display (09.10.2020)

De LIVE-module is nu beschikbaar in een nieuwe versie. De nieuwe inzichten zijn grotendeels gebaseerd op de oude visie. Hier zijn de details:
• De module "LIVE" is grafisch herzien op basis van de bestaande functies en verschijnt nu "opgeruimd" en in een nieuwe "look & feel".
• Er werd een nieuwe technologie ("Responsive Design") gebruikt, waarmee de LIVE-weergaven niet alleen op een desktop, maar ook op tablets of smartphones kunnen worden weergegeven.
• Bestuurders kunnen nu hun resterende rijtijd (dag/week), werktijd (dag/week), volgende pauze, enz. op hun smartphone bijhouden.
• Alle functies van de vorige LIVE-weergave zijn overgenomen
• Bovendien worden de gegevens van de generaties tachografen en bestuurderskaarten (G1/G2) weergegeven.
• Alle display-velden zijn sorteerbaar
• De kaartweergave kan met één klik worden getoond of verborgen.
Als u vragen heeft, neem dan contact op met de support van uw servicepartner.


Nieuwe versie - Display van tachograaf en chauffeurskaart versie (21.08.2020)

Met de introductie van de Smart Tacho (Generatie 2 Tacho = G2) zijn sinds medio juni 2019 ook nieuwe bestuurderskaarten (Generatie 2 = G2) uitgegeven. Voortaan wordt in alle relevante overzichten en rapporten de aanduiding "G1" voor vorige tachograafs/bestuurderskaarten of "G2" voor nieuwe tachograafs/bestuurderskaarten weergegeven.

Nieuwe versie - Veranderingen in het statusoverzicht voor voertuigen en bestuurders (11/8/20)

Het statusoverzicht voor chauffeurs en voertuigen krijgt een nieuwe look & feel. De nieuwe inzichten zijn grotendeels gebaseerd op de oude visie. De belangrijkste verbeteringen zijn - naast een beter overzicht :

• Bij het uitvoeren van een directe RDL voor een voertuig wordt een gebruiksvriendelijke kalender weergegeven, waarmee u de datum in het verleden kunt selecteren tot welke de RDL moet worden uitgevoerd. Bovendien wordt een bericht weergegeven dat de RDL met hoge prioriteit wordt verwerkt en wordt de RDL-pijl gemarkeerd. Dit betekent dat een nieuwe RDL pas na 30 minuten mogelijk is.
• Wanneer een onmiddellijke RDL voor een bestuurder wordt afgegeven, wordt een bericht weergegeven dat de RDL met hoge prioriteit wordt verwerkt en wordt de RDL-pijl gemarkeerd. Een nieuwe RDL is dus pas na 30 minuten mogelijk.
• Na een onmiddellijke RDL (bestuurder en voertuigen) via de blauwe pijl blijft de gebruiker op dezelfde pagina/positie en wordt hij niet teruggestuurd naar pagina 1 van het statusoverzicht.
• De informatie of een bestuurder de privémodus op de SmartTacho heeft geactiveerd, is geïntegreerd in het snelheidsoverzicht van het voertuig. Dit wordt hier getoond in plaats van de huidige snelheid.
• Het aantal regels per scherm is variabel
• De volgende pagina's kunnen worden opgeroepen via de kop- of voettekst van het scherm


Nieuwe versie – Release Praag „grafisch dashboard“ (15.01.2020)

Met deze release wordt de vorige homepage vervangen door een grafisch dashboard dat de volgende informatie weergeeft:
- Status van de wettelijk verplichte archiveringsactiviteiten van bestuurders- en voertuigbestanden
- Status van de activiteiten volgens plan voor het remote downloaden van bestuurders- en voertuigbestanden
- Status van de bedrijfskaarten
- Status van de bestuurderskaarten
- Status van de tachograafkalibraties
- Status van het rijbewijs Geldigheid
- Status van de laatste controle van het rijbewijs
Bovendien is de tijdsduur waarin een gebruiker het scherm kan gebruiken zonder activiteit en zonder opnieuw in te hoeven loggen, verlengd van 15 minuten tot 60 minuten.

Een overzicht van de nieuwe functies vindt u
hier


Nieuwe versie TachoListener (07.01.2020)

Met dit bericht wordt u gevraagd om een nieuwe versie van de TachoListener te installeren. Het werkt op een royalty-vrije Java-versie en is compatibel met Windows 64-bits systemen.

Sinds april 2019 is de update naar een huidige Oracle Java-versie voor commercieel gebruik onderworpen aan een licentie. Bovendien loopt de Java versie > 8 alleen op Windows 64-bit systemen.

Met de nieuwe Tacholistener-versie wordt tegelijkertijd een actuele, licentievrije Java-versie geïnstalleerd, waarmee alle voorgaande functies zoals kaartlezer, downloadkey of harde schijf kunnen worden gebruikt. Als u tijdens de installatie echter de melding "Installatie alleen mogelijk op een 64-bits Windows-systeem" krijgt, moet u voor de installatie van de TachoListener een andere pc gebruiken, die 64-bits compatibel is.

Als u een firewall of proxy inzet, neem dan contact op met uw servicepartner die u verdere instructies voor de installatie zal geven. Ga anders naar de volgende stap:

Klik
hier om de installatiehandleiding te downloaden en de instructies te volgen. Klik op de link in het document om de installatie te starten.